блоґ користувача Яна Салахова

Світлана Рула про досвід форум-театру

У 2015 році я познайомилась з Ніною (Ходорівською – прим.ред.).Тоді вона відкрила для мене форум-театр. Це був Міжнародний фестиваль театрального мистецтва «Птах» у Нижньому Селищі в Закарпатті. Я була там з підлітками, учасниками проекту «Школа Лідерів» у волонтеському таборі фестивалю. Це був цікавий досвід поринання в особисті історії людей, яких ледь знаєш, але які мають з тобою нове бачення людських стосунків.

Ilustration: 

Форум-театр як репетиція дій у реальному житті

Тетяна, до того як потрапити на семінар з форум-театру, мала задум  - показати групі сільських дітей з Добропільського району столицю  України -  Київ.

«На самому початку шляху з підготовки подорожі, коли я ще не уявляла, куди вони поїдуть, як поїдуть, невизначені джерела фінансування, я потрапила на семінар з форум-театру, що проводився в Добропіллі 16-18 жовтня», - згадує Тетяна.

Ilustration: 

Діалог з владою через театр — модель навиворіт

Театр для діалогу вже більше року проводить семінари та публічні покази, на яких ми досліджуємо системні проблеми, що ведуть до пригноблення молоді, громадських активістів, внутрішньо переміщених осіб.

Серед наших глядачів були різні люди, але не представники влади.

Ilustration: 
Підписатися на RSS - блоґ користувача Яна Салахова
Theatre for Dialog